м. Київ, Велика Окружна, 4 пн-пт  9:00 – 18:00 
сб  10:00 – 16:00
ГоловнаБлог про Особливості та схеми підключення теплоаккумулятора

Особливості та схеми підключення теплоаккумулятора

19.09.2018

Буферна ємність або теплоаккумулятор - це дві назви одного елемента опалювальної системи. Такий бак наповнений водою, спеціально утеплений і розміщується біля самого котла. Купівля теплоаккумулятора вимагає додаткових витрат і простору в котельні, але він важливий для сучасної системи опалення. У чому ж завдання буферної ємності?

Теплоаккумулятор потрібен для:

1. Зниження витрати палива

Різне паливо забезпечує різний піковий час горіння на одній топці. Прагнення до вибору найефективнішого палива виправдано, адже в такому випадку ви будете рідше завантажувати його в котел і заощадити істотну суму. Система опалення з теплоаккумулятором зможе пропрацювати орієнтовно в 1,5 - 2 рази довше на одному завантаженні сировини, тобто спожити в 2 рази менше палива. Як це відбувається?

Якщо котел обладнаний буферною ємністю, тоді вона буде нагріватися разом з усією опалювальною системою. Відповідно після того, як дрова або інше паливо яке використовується догорить, в теплоаккумуляторы буде великий запас гарячої води, а значить буферна ємність зможе подавати її в опалювальну систему для підтримки потрібної температури. За підрахунками фахівців, якщо правильно підібрати теплоаккумулятор, він зможе підтримувати тепло до 10-ти годин, що дорівнює усередненої тривалості роботи котла на одному завантаженні топки.

2. Підвищення ККД опалювального обладнання

Будь який твердопаливний котел функціонує циклами: нагрівання - тління - нагрівання. На стадії інтенсивного горіння (нагріву) він працює на граничній потужності і з найвищою ефективністю, а під час перерви (тління) паливо горить або неінтенсивно, або зовсім тліє, але в будь-якому випадку звільняє теплову енергію. Тут є місце нераціональності: оскільки тепло на даному етапі не потрібно, воно просто пропадає. У випадку з теплоаккумулятором це тепло буде накопичено, а при необхідності - раціонально використано. В результаті підвищується ефективність роботи опалювального обладнання + знижується кількість шкідливих викидів в атмосферу.

3. Оптимізація і продовження терміну служби котла

Завдяки чергуванню циклів роботи (нагріву) / тління і оптимізації в використанні допоміжного тепла, котел зможе прослужити приблизно в 2 рази довше. Додаткова перевага - бак буде виконувати роль гідрострілки, тим самим беручи участь у продовженні його терміну експлуатації.

4. Підвищення безпеки

Буферна ємність - надійний захисник від перегріву котла. Якщо в системі немає природньої циркуляції, а несподівано відключать електрику, тоді теплоаккумулятор поглине зайву енергію.
5. Мінімізація різниці температур і коливань

Якщо ви регулюєте завантаження топки механічним способом, тоді не зможете досягти конкретного температурного показника і уникнути коливань. В результаті рівень температури в котлі буде схожий на синусоїду: вище, потім нижче, знову вище і далі по циклу кривої. Але наявність теплоаккумулятора дозволяє уникнути цих коливань: він віддасть або забере на себе зайве тепло.

Підбираємо відповідну буферну ємність

Для початку потрібно вибрати конкретний тип теплоаккумулятора. Є кілька класифікацій баків: за кількістю теплообмінників і обсягом. Розглянемо їх особливості:

  1. Для нагріву води в буферній ємності задіюється змійовик, який вбудований в неї. Тому в залежності від завдань і призначення конкретного теплоаккумулятора в баку може бути один або два теплообмінника. Або їх може не бути зовсім.
  2. В іншому випадку баки можна класифікувати за обсягом. Є моделі на 500 л, 750 л, 1000 л та ін. Як вибрати відповідну ємність теплоаккумулятора? Потрібно врахувати потужність твердопаливного котла. Для цього задійте спеціальну пропорцію: на 1 кВт потужності необхідно орієнтовно 25-30 л. Наприклад, якщо котел має потужність 15 кВт, для нього варто купити буферну ємність об'ємом 375-450 л.

Після вибору і покупки відповідного теплоаккумулятора за вами залишається ще один важливий крок - його підключення в опалювальну систему. Воно проводиться за спеціально розробленою схемою, яка може відрізнятися в залежності від виробника і моделі бака. Однак найкращий варіант - звернутися до майстра, який професійно займається налагодженням опалювального обладнання, а значить зможе виконати якісну установку буферної ємності.
 

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК
Адреса доставки:
— поля обов'язкові для заповнення
ПРИДБАТИ
Котел твердотопливный Atmos DC75SE (пиролизный)
Адреса доставки:
— поля обов'язкові для заповнення
Отримати комерційну пропозицію Для складання комерційної пропозиції заповніть поля нижче
Контактні данні
Поточні витрати енергоресурсів на опалення
Комплектація котельні
Дякуємо!
Ваше замовлення прийняте!
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом
Дякуємо!
Ваше звернення прийняте!
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом